BRUSH BABY TERMÉKCSALÁD » BRUSH - BABY SPECIÁLIS BABAFOGKRÉM / 50 ml 0-3 ÉVES KORIG Egységára: 17800 Ft/l


Ár: 1.690 Ft / db

Információk:
Speciális Brush-baby babafogkrém alacsony fluorid tartalommal, SLS mentes, Xylitollal amely antibakteriális és meggátolja a fogszuvasodást.
A xilit háromféleképpen segíti elő a fogak épségét:

1. Gátolja a szájban található baktériumok savtermelését

A xilit gátolja a fog szuvasodását, mert a szájban található baktériumok nem tudják lebontani, így savat sem tudnak termelni. A különböző cukrok, amelyeket fogyasztunk (mint a répacukor, a szőlőcukor vagy a gyümölcscukor) sokban hozzájárulnak a fogszuvasodás kialakulásához; ennek oka pedig, hogy ezeket a baktériumok le tudják bontani, és így savak termelődnek. Súlyosbítja a helyzetet a növekvő mértékű cukorfogyasztás (az amerikai átlag eléri a napi 20 teáskanálnyi hozzáadott cukormennyiséget): a több cukor több táplálékot biztosít a baktériumok számára, ez pedig több savtermelést jelent, ami növeli a fogszuvasodás veszélyét. A szájban élő baktériumok még bizonyos cukorpótló szereket (pl. a szorbitolt) is képesek lebontani, így ezek is hozzájárulhatnak a fogszuvasodásért felelős savak termeléséhez.

2. Csökkenti a lepedékek lerakódását

A lepedék a baktériumok lakhelye, amelyeket el kell távolítani, különben elkezdik termelni a fogszuvasodáshoz vezető savakat. A rágógumi formájában rendszeresen használt xilit öt szénatomos szerkezete megakadályozza, hogy a következő fogmosásig és selyemmel való fogápolásig a lepedék lerakódjon a fogzománcon.

3. Segíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogzománcba

A fentieken túl a xilit elősegíti az ásványi anyagok visszaépülését a fogakba, különösen a zománcban éppen alakuló kisebb lyukakban. A xilit jelenlétében a baktériumok savtermelésének meghiúsulása azzal jár együtt, hogy a szájban a lepedék pH-értéke nem csökken. A lepedék pH-értékének stabil egyensúlya megelőzi az ásványi anyagok kioldódását a fogzománcból, sőt még azok visszaépülését is elősegíti a fogban kialakult lyukak belsejének megerősítésével, így a kezeletlen üregek a fogban kevésbé lesznek érzékenyek.
Forrás: www.xylitol.hu

Kosárba rakok darabot →