VIVICOT BIO PELENKÁK, BIO TISZTASÁGI BETÉTEK,BIO TAMPONOK » VIVICOT BIO SZÁRNYAS BETÉT ÉJSZAKAI 10 db/doboz Egységára: 139 Ft/db


Ár: 2.120 Ft / db

Információk:
Vivicot Bio szárnyas éjszakai betét
Természetes
Biológiailag lebomló
Hipoallergén
GMO mentes
Növényvédő szerektől mentes

Megelégedéssel jelenthetjük ki, hogy a VIVICOT BIO egészségügyi betétek voltak Olaszországban az első biológiailag teljesen lebomló termékek, vagyis azokat úgy tervezték, hogy komposztálhatók legyenek., amelyet az Olasz Komposztálási Társaság (CIC) által kiadott tanúsítvány igazol.

Olyan etikus termék, amely hozzájárul a hulladékok mennyiségének csökkentéséhez és a fenntartható fejlődés előmozdításához.

A VIVICOT BIO termékcsaládba tartozó nedvszívó tisztasági betétek válogatott és tanúsított organikus alapanyagokból készülnek. Gyártásuk során nem használnak fehérítő szereket, pl. klórt vagy egyéb vegyi anyagot, amely garanciát jelent a termékek hipoallergén tulajdonságára, vagyis a bőrrel érintkezésbe kerülve nem okoznak allergiát, bőrirritációt vagy gyulladást. A nyers BIO-pamut fehér, tiszta és mindennemű szennyeződéstől mentes. Az alapanyag vegyi anyagokkal vagy más szennyező anyagokkal nem érintkezik a BIo gyapot szüretelése után sem, a feldolgozás különböző fázisaiban. Ennek köszönhető a termékek hipoallergén tulajdonsága, amelynél fogva védelmet nyújt mindennemű bőrallergiával, irritációval vagy gyulladással szemben. Nedvszívó tulajdonsága optimális, használata során puha és kellemes marad.
MIÉRT JOBB A 100%-OS TERMÉSZETES PAMUT ANYAG?

A nyers ORGANIKUS pamut fehér, tiszta és idegen anyagtól mentes, abban tér el az ipari pamuttól, hogy nem tartalmaz (GMO). Nedvszívó képessége optimális és 95%-ban biológiailag lebomló. Maximális védelmet biztosít, ugyanakkor puha és kellemes.

MIT JELENT, HOGY IGAZOLTAN ORGANIKUS?

A VIVICOT BIO törölközők alapanyagaként használt pamut tanúsított, mivel az előállításához szükséges gyapot tiszta termőterületről származik, ahol mellőzték növényvédő illetve gyomirtó szerek használatát (az Európai Közösség EN 13432 jogszabályának megfelelően), és a terméket később sem kezelték klórral. MIÉRT HIPOALLERGÉN? A VIVICOT BIo nedvszívó termékek alapanyagaként szolgáló BIo pamut előállítása során nem használnak vegyi adalékanyagokat vagy egyéb szennyezőanyagokat sem a gyapot betakarításakor és tárolásakor vagy a feldolgozás későbbi fázisaiban. Ez biztosítja a termék hipoallergén tulajdonságát; képes védelmet nyújtani bőr allergiákkal és irritációkkal szemben.

MI BIZTOSÍTJA A VIVICOT TERMÉKEK BIo JELLEGÉT?

A VIVICOT BIO termékeket a textiliparban széleskörű tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás, a SANICOT gyártja. Ezt bizonyítja a vállalkozás története és a működésének helyszíne, Prato, amely az olasz textilipar egyik legjelentősebb központja. Textilipari kutatások igazolták, hogy a termékek alapanyaga gyapotból vagy bambusznádból származik.

EGY KIS TÖRTÉNELEM A NEDVSZÍVÓ TISZTASÁGI BETÉTEKHEZ KAPCSOLÓDÓAN

Az első eldobható nedvszívó betéteket Kotex márkanév alatt Amerikában gyártották és forgalmazták az első világháború idején (1946.). A gyártó a Kimberly-Clark Corp. nevű, papír- és papírtermékek gyártására szakosodott nagy multinacionális vállalat volt, szabadommal rendelkezett az általa kifejlesztett pamut és cellulóz együttes, innovatív alkalmazására. 1946-ban készített a Walt Disney és a Kotex koprodukcióban egy filmet és mutatott be azzal a céllal, hogy felvilágosítsák a nőket és megtanítsák őket arra, hogy megfelelően viszonyuljanak saját testükhöz és menstruációs ciklusukhoz. A film címe: „A menstruáció története”, a film teljes terjedelmében látható a YouTube oldalon. Olaszországban a VIVICOT BIO az egyik olyan legkiválóbb egészségügyi betét, amely teljes egészében organikus pamutból készül.

Kosárba rakok darabot →